Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/globaldi/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835
Film Estirable » Globaldis.es

Film Estirable

Stretch film

Si, stretch film és el comunament conegut com film estirable. El film d’embalatge té molts beneficis per al transport i emmagatzematge de mercaderies, i és important tenir en compte les nostres necessitats per escollir el més adequat i aplicar-lo correctament, tenint en compte algunes dades tècniques encara que no menys important com saber si la mercaderia ha de recórrer una llarga distància, o bé una distància curta, també si el tipus de distància és entre magatzems propis per a emmagatzematge de període llarg, també hem de saber si la càrrega és alta, mitja o baixa, per escollir el tipus de film adequat. Sabem que els productes mes frescos o congelats haurem d’aplicar altres tipus de films, ja siguin micro o macro perforats, el que ens ajudés a donar-li una ventilació més ràpida,també sectors com el moble o fusta és convenient que apliquin films amb una bona elasticitat i sobretot films opacs, ja siguin en color blanc o negre, el que ens pot ajudar a evitar marques o taques que poden ser provocades pels raigs solars.

El film estirable ha tingut una forta transformació en els darrers anys, ja que inicialment s’utilitzava en gruixos (micres) alts, com 23 o 30 micres, però la tecnologia i l’intent de reduir les emissions de plàstic a accelerat la batalla a la reducció costos en embalatge i la competitivitat de el sector, passant a micratges molt més baixos i amb una bona resistència, tant o millor en alguns casos.

Uso del film estirable

Film estirable agrícola

El Film estirable agrícola és més fort i resistent que qualsevol altre tipus de film, a més d’aïllar molt bé de les inclemències meteorològiques, és un producte dur i elàstic alhora. Desenvolupat per l’encintat de fardells quadrats o cilíndrics

La seva tecnologia penta-capa li confereix una òptima resistència a l’esquinçat ia la perforació. Compte a més amb un nivell d’adhesiu superior per segellar el film un cop aplicat sobre els fardells i aconseguir una perfecta estanquitat. ha estat especialment desenvolupat per ser usat sota les condicions més extremes: La combinació d’encintadoras d’alta velocitat, encintat de fardells quadrats pesats, farratges amb alt contingut en matèria seca i amb tiges durs com l’alfals, entre d’altres.

Film para paletizar

El film estirable per paletitzar, pot aplicar-se de diferents maneres, en primer lloc i més habitual el d’aplicació manual, d’aquesta manera l’aplicació és més lenta, menys precisa, i també amb un consum de film més irregular a cada cada palet o agrupació que fem, també amb una tensió menor sobretot en zones més baixes dels palets, ja que és mes difícil d’aconseguir una simètrica a cada angle.

El sistema d’en films plàstics amb maquina automàtica o semi automàtica, ens permet aplicar el film amb un control més exacte de consum de plàstic, o grams per cada palet o agrupació de producte que vulguem realitzar, d’aquesta manera la rapidesa de l’paletitzat és superior a l’aplicació manual, i sobretot mes perfecta i professional, ja que la simetria de les línies de film, es veuran sempre iguals, evita cansament inadequat dels operaris ja desapareix en aquest procés.

Film para alimentación HORECA

El film estirable per a ús alimentari o comunament anomenat plàstic o film càtering ….

És sens dubte el plàstic adequat per a ser usat per tenir contacte directe amb els aliments frescos o congelats, pot fabricar-se en PVC o bé Polipropilè, generalment pot utilitzar-se en format manual amb un color mes morat o violeta, o bé en sistema de dispensador per precintar o tancar safates en carnisseries, peixateries o fruiteries.

Depenent del fabricant i de la qualitat del producte i sobretot segons els additius en la fabricació del plàstic, els productes un cop dins de la safata, hostessa o caixa , tindran una durada més o menys, ja que dependrà també de la frescor del producte com a tal.

Beneficis de triar el film adequat

 • Protegeix els palets de la brutícia i la intempèrie, en ambients de molta pols o per a llargues estades en prestatgeries.
 • Agrupa i protegeix les mercaderies vagin agrupades o individuals
 • Redueix les incidències en el transport de la càrrega, ja que si el embalat o embolcall ha estat ben fet en origen.
 • Minimitza els problemes de lliurament del producte als clients, pel que ens garanteix que l’agrupació de productes sigui estable durant el transport.
 • Identifica i senyalitza la teva càrrega, ja que podem personalitzar amb film imprès amb la marca o logotip, ben indicada amb etiquetes adhesives en el film.
 • Si deixem que els professionals de el sector ens ajudin, podrem trobar el film adequat al nostre producte, i en la forma d’aplicació.

Tipus de film

Film estirable manual

El film manual és aplicat de manera manual com indica, normalment en bobines amb un pes d’entre 2 i 3 kg, en diferents micratges o gruixos, també en diferents tipus de color, majoritàriament transparent, color negre, blanc, blau, i en alguns casos verd o groc.

També la seva aplicació pot ser sense el tub interior o mandril de cartró, el que fa que s’hagi d’aplicar amb un sistema d’eix central, poc pràctic quan hi ha deferents zones o magatzems on es paletitza o s’embala, un altre tipus de film manual amb una important quota de mercat, és el film pre-estirat, aquest tipus de film ha patit una estiratge previ de manera mecànica, que fa que amb un micratge molt baix puguem paletitzar baixant molt el consum de grams per unitat embalada o agrupada, aquest últim molt apreciat per als reductors de costos en embalatge.

Film estirable sense mandril

El film sense mandril o eix de cantó, com el seu nom indica és sens dubte un avanç més en els darrers anys, ja que posats a reduir despeses en film causa de la baixada de gruix o micratge reiterat, també tenim aquest tipus de film sense tub de cartró, aquest tipus de film extensible o estirable, s’ha d’aplicar per poder ser aprofitat en la seva totalitat, amb un eix central, que ajudi a poder ser aplicat correctament, principalment aquest eix és de plàstic.

Certament cal reconèixer una àmplia varietat de micratges i metratges, encara que en alguns casos però en menor mesura de colors, majoritàriament transparent.

Aquest tipus de film té una quota de mercat molt petita, perquè el preu continua sent discordant versus seu competidor més proper, que seria el film pre-estirat, aquest últim amb cartró i a l’semblar amb molta mes quota de mercat, raó d’això seria el seu procés productiu i l’alt cost de producció.

Film pre-estirat manual

El film pre-estirat manual, és sens dubte el film manual amb més recorregut per davant de tots els films estirables manuals actuals en el mercat.

Principalment de comercialitza en micratges baixos, d’entre 5 i 10 micres, en color transparent, i en pocs casos color negre o blanc.

Aquest tipus de film es va començar a fabricar per poder reduir les emissions de plàstic a cada unitat d’embalatge emesa, també ha donat lloc a un tipus de format amb molts mes metres per bobina que una bobina convencional de 23 micres, aquest tipus de film molt estudiat en els últims anys, no ha deixat de baixar en micratge i en resistència a la tracció i punxonament, aquest producte està indicat per a càrregues baixes i mitjanes principalment, tambe podem aplicar també en format manual, en micratges d’entre 7 i 12 micres.

Actualment podem dir que la demanda més sol·licitada d’aquest film és aquell que incorpora en la seva cara interior un tipus d’adhesiu que fa que es adhesiven millor les capes interiors superposades, i en la seva cara exterior un tipus de lliscant que fa que els palets no friccionen entre ells perquè llisquin i el film no es trenqui o s’esquinci entre si mateix, a diferència dels films de major micratge i sense aquestes prestacions.

Film de colores

Sense color no hi ha vida !!! aquests tipus de films, amb molta més alegria en color i estètica, són l’opció o alternativa a la diferenciació als colors estàndard de mercat, serveixen per diferenciar càrregues, productes, referències, o simplement una qüestió d’imatge, aquest producte molta més demanda i desenvolupat en altres països, com França, Alemanya, o Anglaterra, amb un target superior.

Podem imprimir en diversos colors, i diferenciar-nos de la resta amb una bona imatge de paletitzat, evidentment amb un cost superior a l’film estàndard.

Sol fabricar-se en micratges d’entre 20 i 30 micres, ja que si es fabrica en un micratge molt baix, a l’estirar-se el film durant el paletitzat, l’additiu de color perdria molt de color i opacitat, per aquest motiu solen fabricar-se en micratges mitjans alts.

El format és com en la resta, i pot aplicar-se ja sigui manual o aplicació en màquina.


Com embolicar amb el film estirable

Per a això tenim dues opcions fonamentals, en general, per embolicar un palet, podem fer-ho de forma manual, amb porta-rotlles de plàstic o metall, o bé podeu fer servir les nostres màquines embolicadores de palets, molt més ràpides i eficients.

 • Porta-rotlles ergonòmics
  Aquests rotlles estan pensats perquè l’operari pugui, de forma senzilla embolicar el producte / palet sense esforç, és una eina pensada per a l’ús de persones i per tant està ergonòmicament ben dissenyada, l’únic inconvenient, és que la “embolcall” la decideix l’operari i si no passa bé per totes les zones, haurà de donar més voltes, i per tant, gastar més film.
 • Embolicadores de palets
  Sens dubte la millor opció, són una inversió a l’empresa, cal tenir en compte, que amb elles estalviem temps i material.
  Les embolicadores són precises i per tant no es necessita tant film per fer un bon segellat o films plàstics de palet, ara per ara, una de les millors inversions que es poden fer per l’estalvi de temps, problemes d’esquena, i sens dubte de plàstic emprat a cada palet emès.

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Ver Política de Cookies

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar